WHAKATOMUM (CONTINUE TO THE HARRE WHAKAMUM)

TIME		DAY 1 - MONDAY 10	OCTOBER 2022	
	VENUE TBC	VENUE TBC	VENUE TBC	
	PR Registration for workshops is sepe	RE CONFERENCE WORKSHOPS rate from the conference		
9:00	PreCon.1: Andy Rowe & Jane Davidson - Basics of footprint evaluation (180 min)	PreCon.2: Kate McKegg Evaluation 101 (180 min)	PreCon.3: Sarah Andrews Key steps to getting something useful and beautiful on an A3 summary (180 min)	
10:30		Morning Tea for Worksh	op attendees only	
10:40	Workshop continues	Workshop continues	Workshop continues	
12:00		Workshops co	onclude	

MARTIN JENKINS Gold & Keynote Sponsor























CONFERENCE PROGRAMME CONFERENCE PROGRAMME

TI	ME			D/	AY 1 - MONDAY 10 OCTO	BE	R 2022 (CONTINUED	.)		
					TE LILLING A CENTRE		TE LILINGA CENTRE	4		
			OCEANIA		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 1		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 2		ICON	
11	:00				Registratio					
12	:00		Meet and greet for new Conference attendees							
12	:30		Mihi whakatau							
	:00:					nch				
	:30				Panel Dis		sion 1:			
				LO	OKING BACK. Developmen	t of	evaluation as a profession	n		
					Pane (60					
					·		,			
14	:30				Afternoo	n Te	ea			
	:00				Featured Co					
			Ka mua	ka	Dr Amohi muri, ka mua ka ako: Refle			ur f	utures	
			Ka iliua;	, Ka		min		uı ı	utures	
16	:00		Session A.01:		Session B.01:		Session C.01:		Session D.01.	M
10	.00		Dr Charles Sullivan	C	Tayo Agunlejika & Sandar	_	Anne Dowden		Fiona Cram	Z
			(J. Wren) A matter of life and death:	ELE	Duckworth The CERA story:	NTC	If evaluation is a science, then robust evaluation		Kaupapa Māori Evaluation:	0 1
			Valuing human life - history	CELEBRATING	Reclaiming ethnic	HE(uses a single core		Celebrating the	INTO THE FUTURE
			and suggestions for the future	Ĭ	community evaluation in Aotearoa	E	methodology - with plenty of contextual		ordinary (30 min)	Ę
			(30 min)	6)	(40 min)	FUTURE	permutations (90 min)		,	RE
16	:30		Session A.02:			ñ	(90 11111)		Session D.02:	
16	:40		John Wren Sth Korean/NZ school	Œ	Session B.02:			0	Lynley Cvitanovic From Taumarunui to	INTO THE FUTURE
10	.40		students' voices and	CELEBRATING	Nan Wehipeihana, (Kahiwa Sebire, Huhana Moselen, , Kataraina Pipi)			DEVELOPING	Whanganui + places in	Ŧ
			learning outcomes on their virtual exchange	ŝRAT				P	between: 3 challenges encountered by a	西田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田田
			(30 min)	.in		Ę		NG	Pākehā evaluator	Ę
					Te Koha (the gift): An iwi (tribal) approach to	INTO THE			along the way (30 min)	ᇛ
17	:00:	7	Session A.03:		scaling and its				Session D.03:	=
			John Wren Global Competency	CEL	implications for evaluation	FUTURE			Jo MacDonald (N. Bright)	OTNI
			Certificate programme-	CELEBRATING	(50 min)	JRE			Bicultural evaluation:	Ξ
			how do we know it is successful in achieving its	ΑŦ					critical moments in our (ongoing) journey	<u>E</u>
			aims?	S S					(30 min)	THE FUTURE
			(30 min)							ш
			TE HUINGA CENTRE - RANGIMA	RIF	TE HUINGA CENTRE -		TE HUINGA CENTRE -			
			ROOM 1	., ., _	RANGIMARIE ROOM 2		RANGIMARIE ROOM 3		ICON	
17:	:30		Hui Māori		Pasifika Fono		Tauiwi Forum		Pākehā Forum	
			Light supper		Light supper		Light supper		Light supper	
18	:30				Conference Da	N C	oncludes			7
_10,	.50		content bay concludes							

MARTIN JENKINS





CONFERENCE PROGRAMME (WHAKAMUA)

DAY 2 - TUESDAY 11 OCTOBER 2022 TIME TE HUINGA CENTRE -TE HUINGA CENTRE -**OCEANIA ICON RANGIMARIE ROOM 1 RANGIMARIE ROOM 2** 08:00 Rego Desk open 08:50 Welcome and Introduction to the Day 09:00 Featured Contributor 2: Jesse Kokaua (60 min) Break - Morning Tea 10:30 Session D.04: Session A.04: Session B.03: Session C.02: Caralyn Purvis (Kate Andy Rowe & Jane Davidson Jennifer Joynt Mathea Roorda McKegg **Footprint Evaluation** Building the plane whilst (C. Roseveare, we fly it! Designing the A. Gullickson) **Darren Beatty** (40min) evaluation of Single Site Irihapeti Pitama-Uta'i **Evaluative** Patsy Perenara-O'Connell) **Supportive Housing at** synthesis: pitfalls and INTO THE FUTURE Disrupting performance 139 Greys Avenue tips (90min) and accountability with (30min) evaluative thinking and practice: An iwi initiative to shift mindsets and 11:00 practices and shine a light Session C.03: on what it means to live Louise Humpage by, and be accountable to Teasing apart the REFLECTING **CELEBRATING** Ngāi Tahu values and impacts of 'mixed principles. tenure': A draft (40min) monitoring and 11:10 Session A.05: Session B.04 evaluation plan (30min) Louise Were Sarah Appleton-Dyer He taonga rongonui, (N. Edirisuriya S. Andrews Dr te aroha ki te tangata Vickers) **Building capability to shift** Actioning the capacity of CELEBRATING aroha for positive change through evalautive evaluation practice into 11:30 Session C.04: organisations David Mayeda (D. Hadwen) leadership (50min) **Evaluating the** CELEBRATING (40min) redevelopment of **Eastern Porirua** (30min)

Break - Lunch
Lunch Discussion - Meet & Greet of ANZEA Board

MARTIN JENKINS Gold & Keynote Sponsors





















11:40 11:50 12:00

CONFERENCE PROGRAMME CONFERENCE PROGRAMME

TIME				DAY 2 - TUESDAY 11 O	СТ	OBER 2022 (CONTINUEI	D	.)	
7		OCEANIA		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 1		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 2		ICON	
12:50		Panel Discusion 2: Debbie Goodwin (Kataraina Pipi, Fiona Cram, Laurie Porima, Nan Wehipeihana, Amohia Boulton) Building on the experience of Māori evaluation leaders to create a flourishing kaupapa Māori evaluation future (60 min)							
13:50		Session A.06: Sarah Appleton-Dyer (J. Adams, Dr. Rees) Using systems thinking tools to build effective logic models (30min)	REFLECTING	Session B.05: Ruth Pritchard Examining the practice of synthesis: robust evaluative reasoning in dynamic evaluation contexts (30min)	REFLECTING	Session C.05: Dr. Michael Blewden Shaping future transport sector reform through evaluation learning (30min)	CELEBRATING	Session D.06: Virginia (Jinny) Baker (T. Chadwick, K. Smith) Supporting Te Tiriti o Waitangi responsiveness in an environmental science research programme through evaluation (30min)	CELEBRATING
14:20		Session A.07: Toni White (J. Luttrell, S. Beechener, P. Blackett, A. Fear, S. Fitzherbert, MS. Srinivasan) Sounding out Scale (30min)	REFLECTING	Session B.06: Porsha London (T. Flanagan, K. Staples) Te Korekoreka – a tool for evaluative practice (30min)		Session C.06: Sian Thompson Sustainable transport and negotiating equitable transitions: research findings and what next (30min)	CELEBRATING	Session D.07: Teresa Taylor (A. Dowden) Nā tō rourou, nā taku rourou (30min)	CELEBRATING
14:50 15:20						ernoon Tea			17
		Panel Discussion 3: Paula White Meenakshi Sankar, Geoff Stone, Jeph Matthias, Kate McKegg, Lauren Sweetman A conversation with Pākehā and Tauiwi evaluators reflecting on their journeys and hopes for social equity- and te Tiriti- based practice in Aotearoa. (90 min)							
16:50				Formal thank you for		aumata and Dr Fiona Cram O min)			
17:50				Conference		Day concludes			
						N—LEVEL 4 TE PAPA			
18:30				Post conferen		day social gathering O min)			
				TE MADAE	:ı	LEVEL 4 TE PAPA			
19:00		Perf	orm	Conference I)in	ner/Social function :) and Rameka Tamaki (Classi	ical	guitarist)	
23:00				Conference Dinner	/So	cial function concludes			
				Cold 9 K	evr	ote Sponsors			

MARTIN JENKINS











Silver & Conference Sponsors











CONFERENCE PROGRAMME CONFERENCE PROGRAMME

TIME		DAV 3 - WEDNE	SDAY 12 OCTOBER 20	022				
TIIVIL		DAT 5 - WEDNE	SDAT 12 OCTOBER 20	.022				
	OCEANIA	TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 1	TE HUINGA CENTF RANGIMARIE ROO					
08:20		Reg	o Desk open					
08:50		Welcome and Introduction to the Day						
09:00		ntation						
10:00		Break	- Morning Tea					
10:30	Session A.08: Gill Potaka-Osborne (K. Parata, T. Taylor) Having 'Skin in The Game' in Kaupapa Māori Evaluation (30min)		Session C.07: Catherine Savage (P. Crawford Moyle, D Hynds) Implications of historical social polic current day evaluat practices (90 min)	Dr A. F icy on				
11:00	Session A.09: Anna Thompson Achieving inclusion and safety in evaluation practice: Lessons learned from evaluating with people living with dementia (30 min)	Session B.08: Dr Lesieli Tongati'o (T. Angitu, M. Tulia, A. Dowden Papata pē ka na'e Lalanga It may feel rough on the surface but the mat has been strongly woven together (30 min)	CELEBRATING	Session D.09: Ruth Pritchard (S. Ramasamy) Advancing a system-based approach to educational evaluation by building on established participatory evaluation practices (30 min)	CELEBRATING			
11:30	Session A.10: Tony O'Connor Ethics review and community-based practice (30 min)	Session B.09: Dr Manuila Tausi Evaluation of an expanding Tupu Aotearoa programme during COVID19 - challenges and Opportunities (30 min)	CELEBRATING	Session D.10: John Wren Social License to operate. Monitoring and evaluating NZers perceptions of the value and contribution of international students and education to NZ (30 min)	CELEBRATING			
12:00			eak - Lunch					
12:20		Lunch discussi	on - Future of Taumata					

MARTIN JENKINS Gold & Keynote Sponsors























4									
	TIME			DAY 3 - WEDNESDAY 12	20	CTOBER 2022 (CONTINU	JEI	D)	
		OCEANIA		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 1		TE HUINGA CENTRE - RANGIMARIE ROOM 2		ICON	
	13:00	Sessions A.11: Alicia Crocket (D. Goodwin, J. McIlraith, K. McKegg, R. Rajan, L. Were) What does it take to do developmental evaluation (DE) in a government context? Lessons, insights and learning.	CELEBRATING	Session B.10: Charles Nnabugwu (H. Kongs-Taylor K. Fegusson-Tibble) Improving online survey response rates in COVID-19 world: What should evaluators do differently? (30 min)	DEVELOPING	Session C.08: Rebecca Thorby "Paddling an inclusive waka - Sport NZ's journey to develop a holistic value for money framework" (30 min)	REFLECTING	Session D.11: Dr Sara Hansen (Dr. Roorda, Dr Bainbridge) Evaluating contribution from the ground up (30 min)	
	13:30 13:50	(50 min) Session A.12: David Stuart - Evaluation as public service. What does		Session B.11: Finlay Smith & Roimata Hanchard Recruitment resourcefulness and resilience in the context of fear and uncertainty (30 min)	DEVELOPING	Session C.09: Melanie Martin Continuous Learning – taking a Treaty Approach to Monitoring, Evaluation and Learning (MEL) (30 min)	REFLECTING	Session D.12: Adrian Field Evaluating system change: Exploring how project innovations transform business as usual (30 min)	
	14:00	moving forward look like? (30 min)	CELEBRATING	Sessions B.12: Jess Dart The changing roles and drivers for evaluation: how do evaluators help save the world, and what new skills do we need? (30 min)	DEVELOPING	Session C.10: Avril Macfarlane (M. Berg) Te Matapaeroa: insights into Pakihi Māori (30 min)	REFLECTING	Session D.13: Judy Oakden (K. Spee) The unfortunate tale: great programme design let down by traditional commissioning and contracting methods - what this means for evaluators. (50 min)	7 1
	14:20	Session A.13: Annalize Struwig (L. Kupa) A Pacific MEL Framework - Lessons have we learnt from the implementation of the Kalia MEL Framework for the road ahead (30 min)	CELEBRATING						

Break - Afternoon treat - session transition time

Panel Discussion 4: **Future of evaluation** Panel TBC (60 min)

Poropororoaki

Conference conclusion

Gold & Keynote Sponsors

MARTIN JENKINS















DEVELOPING

DEVELOPING



14:50

15:10

16:10

16:30

WHAKATOMUNI WHAKAT

TIME		DAY 4 - THURSDAY 13	OCTOBER 2022	
	VENUE TBC	VENUE TBC	VENUE TBC	
		ST CONFERENCE WORKSHOPS workshops is seperate from the		
9:00	PostCon.1: Andy Rowe & Jane Davidson Footprint evaluation in practice (half-day)	PostCon.2 Workshop: Jeph Mathias Remote Participatory Outcome Harvesting - a hands-on workshop. (full-day)	PostCon.3 Workshop: Sandar Duckworth The ultimate workout to get over your focus group fears (full-day)	
10:30	Mornin	g Tea for Workshop attendees	only	
10:40	Workshop continues	Workshop continues	Workshop continues	
12:00	Workshops conclude	Lunch	break	
13:00		Workshop continues	Workshop continues	
14:30		Afternoon	Tea break	
14:50		Workshop continues	Workshop continues	
16:20		Workshops conclude	Workshops conclude	

MARTIN JENKINS Gold & Keynote Sponsor





















